• Sephora вижда красота в Beacon-базирани услуги

     19.03.2015

     Козметичната компания Sephora излиза с ниско енергийно Bluetooth beacon решение, за да осигури съдържание, близко до купувача, когато този клиент използва приложението на Sephora за Apple iPhone. Beacon системата ще се внедри във всички магазини от веригата, следвайки пилотните за проекта два обекта в района на Сан Франциско. Компанията не е посочила времеви график за внедряването и.

      

     Beacon-ите и CRM софтуерът се предоставят от Gimbal.

      

     Sephora управлява около 1900 магазина в 29 страни, включително около 360 магазина в Северна Америка. Във всяка една локация, компанията продава парфюми и козметика. Нейните клиенти могат да закупят своите продукти онлайн или физически в магазин и подобно на много търговци на дребно, Sephora е търси начини, чрез които да насърчи купувачите да посетят местата, където могат да пробват продукти и да направят своите покупки въз основа на това, което виждат, чувстват и помирисват.

      

     За да постигне тази цел, в преустроен склад в San Francisco,  компанията  ще демонстрира наскоро стартиралата си иновативна лаборатория (както я наричат от компанията, Sephora Innovation Lab), която използва най-новите технологии за интегрирането на цифровото и физическото пазаруване. Лабораторията включва пълно размерен модел на магазин Sephora, а beacon системата е сред технологиите, които ще бъдат демонстрирани там.

      

     Като част от усилията за насърчаване на купувачите да посетят нейните магазини, компанията Sephora е проектирала мобилното си приложение (налично в iTunes и Google Play), така че да уведомява потребителите на приложението за нови промоции, подаръци за рождени дни и да им напомни за услуги в магазините, например поставяне на грим. Версията на приложението за iOS, също така позволява на потребителите да получават специални оферти и информация подадена от инсталираните в магазините beacon-и.

      

      Beacon базирано мобилно приложение

      

      

      

     Източник: rfidjournal.com

    • Няма коментари
    • Остави коментар